Hvalpevejledning

Når I får hvalp fra Kennel Digebjerggaard, følger der en hvalpe pakke med. Den indeholder noget forskelligt til hvalpen.
Mine hvalpe er vokset op på kvalitets hvalpefoder, og I får en hel sæk foder med, når I henter hvalpen.
Der er ikke det gode man ikke vil gøre, når man får den lille søde pelsklump med hjem, men gør især hvalpen og jer selv den tjeneste at lad vær med at give hvalpen alt muligt, der kan slå dens lille mave i stykker.
Hvalpen skal have sit hvalpefoder, og en smule godbidder, og en tyggestang. Hvalpen skal ikke have alt muligt menneskemad, det kan den få, når den bliver voksen. Og den skal ikke have leverpostej eller lignende i aktivitetslegetøjet. Køb altid noget dåsemad der er beregnet til hvalpe/hunde hvis i skal  fylde noget i legetøj, eller lav godbider eller hunde-is selv.

Når hvalpen flytter hjem til jer, er det noget stressende for den de første dage. Den skal pludselig undvære sin mor, søskende, trygge rammer og det legetøj og de omgivelser, den er vant til. Derfor bør I de første dage være særligt opmærksomme på at passe på den lille hvalp og dens mave med rigtig hvalpemad, tryghed og ro.

En hvalp må ikke gå lange ture, før den bliver stor nok til det. Det første halve år, I har hvalpen, kan I bruge den regel der hedder, at hvalpen må gå det antal minutter den er i uger. 🙂 Altså 10 uger = 10 minutters ture 🙂 Men gerne 3-4 gange om dagen. 🙂
En hvalp må heller ikke gå uhæmmet på trapper, før den er voksen. Det er altid fornuftigt at lære sin hund at gå roligt op og ned af trapper, det mindsker risikoen for skader.
At hoppe op og ned fra bilen, sofaen, sengen mm. er også noget man venter med til den er voksen, og man hjælper den indtil da.

Der er rigtig mange ting og forskellige steder man kan gå til træning med sin hvalp. Er man til udstilling? Sportræning? Lydigheds-træning? Tricks-træning? Hyrdning? Ja, mulighederne er mange, og der er ikke andet for end at undersøge, hvad der er i nærheden af bopælen, og tage ud og få en snak.

Når hvalpen kommer med jer hjem, har den fået sin 8 ugers vaccination, den skal have endnu en, når den er 12 uger, og hos nogle dyrelæger også når den er 16 uger.
Skal man have sin hvalp med til udlandet, skal den rabiesvaccinen. Dette kan tidligst ske når den er 12 uger, og herefter skal der gå minimum 21 dage, før I kan rejse med hvalpen.

Der er flere måder at beskytte hvalpen mod flåter og lopper. Man kan både få noget, der dryppes i nakken, noget hvalpen skal spise eller et halsbånd.
Jeg må på det kraftigste fraråde brugen af bl.a. Brabeto.
Jeg har til gengæld rigtig gode erfaringer med Seresto halsbånd og Scalibor halsbånd. De to virker, og jeg har ikke set nogen påvirkning af hunden, når de har dem på.

Rigtig god fornøjelse med jeres nye hvalp. Og ring endelig hvis jeg måske kan hjælpe med noget.

Husk, at hvalpen bliver, som I former den. 😉

Ved handlen underskrives en købskontrakt.
Du kan se et eksempel på købskontrakten HER.