Kvinden bag

Navn: Winnie Vestergaard (født Olesen)

Født: 03/02-1982

Børn: Felix fra 2009, Emil fra 2011 og Sif fra 2013

Arbejde: Jeg blev pensionist i 2005, fordi jeg er blind. Jeg bruger derfor al min tid på børnene, hundene samt træningen af hunde og førerhunde.

Jeg er førerhundeinstruktør og formand for Brugernes FørerhundeOrdning.

Uddannelse: Jeg er uddannet dyrepasser, og har derudover gennemgået DDH’s opdrætteruddannelse i 2016.

Jeg startede Kennel-Digebjerggaard i 2009.

Jeg har fra 2014 til januar 2018 uddannet 10 førerhunde for Brugernes FørerhundeOrdning.

Kennel-digebjerggaard holder til i en lille by på Fyn. Her bor vi i et dejligt hus på en 2000 m2. stor grund, så der er plads til både tæver, hanner og hvalpe.

Jeg har haft hund hele mit liv, på nær de 4 år jeg tog min uddannelse som dyrepasser.

Jeg er vokset op med farvede schæfere, og har haft to af disse. Derud over har jeg haft en pomirania, en blandings hund, en sort labrador-tæve, (uddannet førerhund fra DBS), 2 dansk-svensk-gårdhunde, en højavls farvet schæfer tæve (uddannet førerhund fra Brugernes FørerhundeOrdning). Jeg fik min første hvide schæfer i 2007 og faldt pladask for racen.

Med mine hvide schæfer har jeg trænet lidt forskelligt, vi har bl.a. trænet agility, lydighed, spor, og en masse sjove små ting, som at åbne skraldespande, og tage tøj ud af vaskemaskinen. Der ud over udstiller jeg, og bruger dem til hyrdning.

Men min stor drøm har altid været at komme til at træne førerhunde, da jeg ved hvor stor glæde, frihed, og gavn de giver os blinde.

I 2013 fik jeg så en brun labrador-han fra Brugernes FørerhundeOrdning, som jeg skulle være fodervært for og prøve at træne op til førerhund.

Dette blev startskuddet til at jeg gik i gang med at prøve, om jeg ikke kunne lave en hvid schæfer der også kunne bruges som førerhund.

I Juni 2014 var den brune labrador-dreng ved og være klar til at komme videre til en erfaren instruktør, der skulle teste ham for at se, om jeg havde gjort mit arbejde ordentligt.

Den 1. juli 2014 blev jeg ringet op af foreningen, som ønskede mig tillykke med den nye titel som førerhunde-instruktør… Den brune labrador var gået igennem testene uden problemer eller anmærkninger.

I december 2013 blev Digebjerggaards C-kuld født. Fra dette kuld tog jeg en tæve-hvalp ud, som jeg ville prøve at træne op til førerhund også.

I november 2014 blev Digebjerggaards Cirka godkendt til førerhund, og i januar 2015 blev hun købt af Brugernes FørerhundeOrdning som uddannet førerhund – på daværende tidspunkt var hun den eneste førerhundetrænede hvide schæfer i Danmark.

I juli 2014 blev Digebjerggaards D-kuld født, og også fra dette kuld tog jeg en tæve ud for at træne til førerhund; Digebjerggaards Dixie.

Dixie gik også igennem nåleøjet til førerhund. I skrivende stund (2018) går der i alt 5 Digebjerggaard-hunde som førerhunde i Danmark, og der er flere på vej.

Jeg bruger rigtig meget tid på vores hunde, og træningen af dem, og værdsætter dem højt.

Jeg bruger klikker, godbidder, og ros i indlæringen af nye ting, vi går ind for at hundene skal have det bedste, men under faste, gode, kærlige og sjove rammer.

I vores avl er det vores ønske at lave nogen stærke, harmoniske, glade, kærlige, godt pigmenterede, hd-frie, familiehunde som både kan bruges til træning, udstilling, og som førerhunde.

Det var lidt om baggrunden af Kennel Digebjerggaard og hvad det er vi går og laver.
Er du interesseret i at høre mere om mig, om hundenene eller noget helt tredje, er du meget velkommen til at ringe eller skrive.

Mange venlige hilsner

Winnie Vestergaard,
Kennel Digebjerggaard